Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κο ΜΠΟΛΑΡΗ



Η διανομή τροφίμων ΜΌΝΟ σε πολύτεκνους αποκλείοντας τις τριτεκνες οικογένειες είναι απαράδεκτη, είναι μια απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Φωτίου και Μπόλαρη που γυρίζει πολλά χρόνια πίσω των αγώνα τον τριτέκνων για εξομοίωση με τους πολύτεκνους. 
Κατόπιν άμεσης πρωτοβουλίας της ΟΠΟΤΤΕ, στις 14/05/2016 και μόλις 2 μέρες μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη σχετικά με το θέμα της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό πρόγραμμα είχε σταματήσει πέρυσι.
Η αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τους προέδρους των συλλόγων Σερρών-Σωτήρη Τσομπανούδη, Θεσ/νίκης-Τσούλια Στέλιο, Προποντίδας-Πηνελόπη Καραγιάννη, Κατερίνης-Ζωή Κοΐδου, Δράμας-Κεφαλά Παναγιώτα καθώς και τους (Γραμ/τεας Συλλογου Θεσ/νικης) Ιωάννα Μπουγιουκλή και (Σερρων) Νικόλαο Παπανίκο, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια των τρίτεκνων οικογενειών για την εξαίρεσή τους κατά την υπογραφή ΚΥΑ στις 12-05-2016, παρά το γεγονός ότι κατά την επεξεργασία της είχε δρομολογηθεί η συμπερίληψή τους.
Ο υπουργός αντιλήφθηκε την νομική ανακολουθία εξαίρεσης των τρίτεκνων οικογενειών και αφού αναφέρθηκε σε τεχνικά θέματα που επί του παρόντος καθιστούν την συμπερίληψή τους στην ΚΥΑ αδύνατη, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υπάρξει πρόνοια και για τις τρίτεκνες οικογένειες, καθώς το θέμα εμπίπτει κυρίως στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...