Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΣΠΟ3Τ ΠΡΟΣ ΔΚΤΗ ΟΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)

115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙΤηλ.:6944161115  e-ail:pespo3t@yahoo.gr

                                                          Αθήναι 10-3-2013

Αξιότιμε κύριε Διοικητικά,

σε συνέχεια της επιστολής μας στις 7-3-2013 και της συναντήσεώς μας μαζί σας, στις 8-3-2013,ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΠΟ3Τ,όπου  σας εκθέσαμε τα προβλήματα, αρμοδιότητος ΟΓΑ, που απασχολούν  τους γονείς με τρία τέκνα , σας τα κοινοποιούμε εκ νέου αναλυτικότερα τα ερωτήματά μας ώστε να έχουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις και εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τα οποία είναι:

-Προοπτική πληρωμής των γονέων με τρία τέκνα που ενώ έχουν καταθέσει τα αναγκαία δικαιολογητικά, πρίν από 1-11-2012  και μάλιστα και από το 2011 για τα πολυτεκνικά επιδόματα(44 ευρώ), του επιδόματος για το 3ο τέκνο και η εφ΄ άπαξ παροχή  δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη.

-Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αδυναμίας προσκομίσεως δικαιολογητικού 10ετούς παραμονής στην Χώρα και ενδεικτικές περιπτώσεις:

      =Λόγω τελέσεως του γάμου σε μικρότερο χρονικό διάστημα της 10ετίας και να μην εντάσσονται οι γονείς στις διαζευκτικές περιπτώσεις που μνημονεύονται στην σχετική εγκύκλιο.

       =Έλληνες που ήταν εκτός Χώρας για ορισμένα χρόνια και έχουν επαναπατρισθεί και δεν έχουν συνεχή 10ετή παραμονή αλλά συνολικά είναι στην Χώρα για όλο το άλλο διάστημα του βίου τους.

       = Ο/Η Σύζυγος αλλοδαπή(ός) και τα τέκνα τους έχουν την ελληνική ιθαγένεια αλλά δεν εντάσσονται στις διαζευκτικές  περιπτώσεις αποδείξεως 10ετούς

Παραμονής.

       =Αν τροποποιήθηκε το χρονικό διάστημα της αναδρομικής ισχύος και αν για τα νέα επιδόματα που ακόμη δεν μπορούν να κατατεθούν τα σχετικά δικαιολογη-τικά θα ισχύει αυτή η αναδρομικότητα;

         =  Από τώρα μπορούν να κατατίθενται τα δικαιολογητικά για το επίδομα στήριξης τέκνων(40 ευρώ);

        =Το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων Πολυτέκνων  αν θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ, οι προϋποθέσεις, τα αναγκαία δικαιολογητικά, τρόπος καταβολής κ.α.

            -Ένταξη  στην κατ΄ εξαίρεση συμμετοχή χωρίς κλήρωση των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας.

           Πληρέστερη ενημέρωση των ανταποκριτών του ΟΓΑ ώστε να είναι σε θέση να ενημερώνουν τους τοπικούς φορείς-συλλόγους(τριτέκνων πολυτέκνων) και έτσι δεν θα επιβαρύνονται οι κεντρικές υπηρεσίες σας.

Ένταξη της ΠΕΣΠΟ3Τ στους αποδέκτες σας για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις οικογένειες με τρία τέκνα(επιδόματα,προγράμματα) και πιστεύουμε βάσιμα ότι θα συμβάλλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων γονέων με το δίκτυο ενημέρωσης που έχουμε αναπτύξει.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε επιπλέον ενημέρωση και κατάθεση των θέσεων-προτάσεών μας σε θέματα-προγράμματα ή πρωτοβουλίες σας και θα σχετίζονται με την οικογένεια και ειδικότερα με τις τρίτεκνες οικογένειες(όπως επιδόματα, προγράμματα).

        

Με τιμή

     Η Πρόεδρος   
 Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου  
       
   Ο Γεν. Γραμματέας 
  Σταύρος Πουρτουλίδης
                                          

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...