Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΟΝΕΩΝ -ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ



Συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια !!! Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουμε όλοι .

    Οι καιροί που διανύουμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι ……………………οι περισσότερες οικογένειες ζουν στα όρια της φτώχιας ……ιδιαίτερα δύσκολα είναι τα πράγματα για τις οικογένειες με πολλά παιδιά . Ο Σύλλογος Τριτέκνων  Ν. Θεσ/νίκης «Η ΤΡΙΑΙΝΑ» συμμετέχει στην Κίνηση Αλληλεγγύης Γονέων – Στηρίζουμε - Μοιραζόμαστε.

                   Ας κάνουμε μια κίνηση μέσω της σελίδας μας και της ομάδας μας για να βοηθηθούν  οικογένειες τρίτεκνες που είναι σε δύσκολη κατάσταση .Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε διάφορα πράγματα που μας περισσεύουν ,που δεν έχουμε χώρο να τα αποθηκεύσουμε κτλ. Κάτι που σε εμάς μπορεί να περισσεύει …….σε κάποια άλλη οικογένεια μπορεί να είναι αναγκαίο .Οτιδήποτε που είναι σε καλή κατάσταση ΜΗΝ ΤA ΠΕΤΑΤΕ , ΧΑΡΙΣΤΕ ΤA ! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ (ΕΙΔΙΚΑ :ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ,ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ,ΕΙΔΗ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ,ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΤΛ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ή ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ε ΜΑΙΛ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ triteknoi_thesniki@yahoo.gr Ή ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ https://www.facebook.com/TriainaSyllogosTriteknonThesnikes ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ https://www.facebook.com/groups/427115800693992/ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ (ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ)


 

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΠΡΟΣΦΕΡΩ = ΑΓΑΠΩ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Η ΤΡΙΑΙΝΑ»

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ LINK

Κίνηση Αλληλεγγύης Γονέων – Μοιραζόμαστε, Στηρίζουμε


Αγαπητοί φίλοι,

Στους καιρούς που ζούμε ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από τα δόντια της οικονομικής κρίσης, όλοι μας λίγο έως πολύ (κάποιοι δε, πάρα πολύ) βρισκόμαστε σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Παρ’όλα αυτά πιστεύαμε, πιστεύουμε και θα πιστεύουμε, πως μπορούμε μεταξύ μας να δώσουμε, αν όχι λύση, σίγουρα μια ανάσα, ο ένας στον άλλο.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έπεσε στην διαδυκτιακή ομάδα Διαμαρυτρία για το Επίδομα των Τριτεκνων η ιδέα να υπάρξει μια κίνηση αλληλοβοήθειας. Στην πορεία όμως, και μετά από μηνύματα που λάβαμε διαπιστώσαμε πως υπάρχουν θέματα ακόμα πιο σοβαρά όπως βιοποριστικά προβλήματα σε οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά τους.
Νιώσαμε την ανάγκη πως κάτι έπρεπε να κάνουμε.

Aποφασίσαμε σε πρώτη φάση να προσπαθήσουμε να γίνουμε μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε όσους έχουν ανάγκη και σε όσους έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν από το υστέρημα τους. Αυτό που μέχρι στιγμής έχουμε υπόψιν μας και ο πιθανότερος τρόπος να γίνει πραγματικότητα η ιδέα μας, είναι να συγκεντρώσουμε πανελλαδικά τους ανθρώπους αυτούς και να τους φέρουμε σε επαφή βάση της περιοχής στην οποία μένουν. Από’κει και πέρα, έχουμε ξεκινήσει επαφές και με κάποιους συλλόγους και προσπαθούμε να δούμε κατα πόσο είναι εφτικτό, και πως, να συμβάλουν κι αυτοί σε αυτή την προσπάθεια.

Να ξεκαθαρίσουμε πως όταν μιλάμε για βοήθεια, μιλάμε σε κάθε περίπτωση για υλική βοήθεια και σε καμία περίπτωση χρηματική.

Ως προς τα είδη που θα ήταν χρήσιμα αυτά μπορεί να είναι ότιδήποτε θέλει και μπορεί να δώσει ο καθένας και κάποιος άλλος χρειάζεται. Μια παλιά σχολική τσάντα, ένα κουτί μολύβια, ένα τετράδιο, τρια γάλατα, μια τσάντα τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια που μπορεί να μην κάνουν πλέον στα δικά μας παιδιά, είναι πράγματα μηδενικής σχεδόν χρηματικής αξίας κι όμως, στις μέρες που ζούμε είναι τόσο μα τόσο πολύτιμα για κάποιες οικογένειες.

Επίσης, πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά μπορούν να έχουν και οι επαγγελματίες φίλοι μας. Χαρακτηριστική η περίπτωση μέλους της ομάδας, ιδιοκτήριας φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, που με ένα συγκινητικό και άκρως τιμητικό μήνυμα της, προσφερθηκε να βοηθήσει με όποιες εκπτώσεις αντέχει η ίδια, αποφεύγοντας να το κάνει δημόσια υπό τον φόβο του να θεωρηθεί η κίνηση και η προσφορά της αυτή, διαφήμιση. Όλες οι προσφορές επιχειρηματιών, αφού ελεγχθούν και κριθούν ειλικρινείς και όχι παραπλανητικές και με απότερο σκοπό την διαφήμιση, θα δημοσιοποιηθούν συγκεντρωτικά σε άρθρο μας, ταξινομημένες ανα περιοχή.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν:
Όσοι μπορείτε, θέλετε και νιώθετε την ανάγκη να προσφέρετε, και όσοι έχετε την ανάγκη βοήθειας συμπληρώνεται την αντίστοιχη φόρμα από τις παρακάτω.
Εμείς θα διαχωρίσουμε τα μηνύματα με γεωγραφικά κριτήρια και μετά από επικοινωνία και έγκριση όσων έχουν ανάγκη θα φέρουμε τις δυο μεριές σε επικοινωνία.

Η τρίτη φόρμα αφορά επαγγελματίες που τυχόν θα ήθελαν να προσφέρουν, από αυτή την φόρμα θα προκύψουν οι προσφορές που θα δημοσιοποιηθούν σε μορφή άρθρου στην σελίδα μας.

Φόρμα επικοινωνίας προσφοράς
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Φόρμα επικοινωνίας ζήτησης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Φόρμα επικοινωνίας προσφοράς επαγγελματιών
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως και η διάδωση είναι ένας σημαντικότατος τρόπος βοήθειας. Πιθανότατα δεν θα καταφέρουμε να λύσουμε το βιοποριστικό πρόβλημα κανενός όμως θεωρούμε πως σε τέτοιους καιρούς κάθε κίνηση, κάθε διάθεση για βοήθεια και κάθε κίνηση αλληλεγγύης μετράει. Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να είμαστε μια κοινωνία του ”εγώ” και να μάθουμε να λειτουργούμε σαν κοινωνία του ”εμείς”.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας!




Κίνηση Αλληλεγγύης Γονέων – Μοιραζόμαστε, Στηρίζουμε

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...