Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Eκπτωση 50% για τα δημοτικά τέλη

 

Επικαιροποίηση της έκπτωσης 50% για τα δημοτικά τέλη στους τρίτεκνους από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον σύλλογο.
ΤΗΛ 23130 36960 και 694 222 4060
Ακολουθεί το δελτίο τύπου.
-----------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για τρίτη συνεχή χρονιά.
Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για νέες μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατέθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
“Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη και στον επιχειρηματία. Θέλουμε όρθια κοινωνία και οικονομία, θέλουμε επιχειρήσεις που να λειτουργούν και να δίνουν θέσεις εργασίας. Θέλουμε να ελαφρύνουμε όλα τα νοικοκυριά, να βάλουμε πλάτη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Θέλουμε όλοι να νιώθουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης δίπλα τους, αρωγό, βοηθό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Αθροιστική μείωση περίπου 30%
Η νέα μείωση στα δημοτικά τέλη από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5% οριζοντίως για όλους προωθείται έπειτα από τις μειώσεις από 12,5% που είχαν ισχύσει τόσο για το τρέχον όσο και για το περασμένο έτος.
“Μιλάμε για μια αθροιστική μείωση περίπου 30% στα δημοτικά τέλη”, παρατήρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η πολιτική των μειώσεων και των ελαφρύνσεων εφαρμόζεται με πολλή προσπάθεια και νοικοκύρεμα των οικονομικών.
Μάλιστα οι νέες μειώσεις προωθούνται σε μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία άφησε ένα σημαντικό αποτύπωμα στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτιμάται σε περίπου 12 εκατ. ευρώ.
Μειώσεις 40% για νέες επιχειρήσεις και πολιτιστικά σωματεία
Για το νέο έτος η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εισηγείται πρόσθετη μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% για δύο έτη από την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης, ώστε κατά την επισήμανση του Δημάρχου “να στηρίξουμε τη νέα επιχειρηματικότητα, γιατί θέλουμε τη Θεσσαλονίκη με ζωντανή οικονομία”.
Αντίστοιχη μείωση (κατά 40%) προτείνεται και για τα πολιτιστικά σωματεία και τους συλλόγους, δεδομένου ότι η πανδημία έπληξε τον χώρο του πολιτισμού.
Εξάλλου, παραμένουν οι μειωμένοι συντελεστές κατά 80% για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις όπως και οι μειώσεις κατά 50% για πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με προβλήματα τύφλωσης, άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, άποροι, δικαιούχοι του Κ.Ε.Α.).
 
 Μπορεί να είναι εικόνα χρήματα και κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...