Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

“Δεσποινίς Μαργαρίτα” του Ρομπέρτο Ατάϋντε

Με την Κατερίνα Μαραγκού
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ
Πρεμιέρα: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. Το “Δεσποινίς Μαργαρίτα” ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στην χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται στην σκηνή του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στην εξαιρετική μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.
Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.
Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία. Επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή την βαθύτερη ουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Τελικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή μόρφωση και άρχισε να γράφει.
Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία -Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Carmencita Brojboiu
Με την Κατερίνα Μαραγκού
Ήμερες &ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 21:00
Κυριακή 26 Νοέμβριου στις 20:00
Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21:00
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20:00
Απευθυνόμαστε σε εσάς, έναν σημαντικό φορέα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, για να προσφέρουμε σε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη παράσταση αυτή έναντι αντιτίμου εισιτηρίου 12 ευρώ έκαστος, αντί της τιμής των 15 και 13 ευρώ αντίστοιχα που κοστίζουν τα εισιτήρια της παράστασης, είτε διαδικτυακά είτε στο ταμείο του Θεάτρου
Δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό έγγραφο, παρά μόνο η αναφορά του συλλόγου (Τριτέκνων Η ΤΡΙΑΙΝΑ) για τη κράτηση και τη παραλαβή του εισιτηρίου από το ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης.
Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται προ κράτηση στο τηλέφωνο 2310842509
Η διεύθυνση του Θεάτρου Αμαλία



 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...