Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 «ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ
ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00
Η παράσταση, βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης», σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, μετράει 23 χρόνια ζωής από το 1999, που πρωτοανέβηκε.
Ας σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, στην προσφυγιά και τον ξεριζωμό.
Η Άννα Βαγενά λέει για την παράσταση:
«Όταν τον Σεπτέμβριο του 1999 έπαιξα για πρώτη φορά τον συγκλονιστικό μονόλογο «Αγγέλα Παπάζογλου» για τη Σμύρνη και την προσφυγιά, στον ιστορικό τόπο της Μάντρας της Κοκκινιάς, δεν μπορούσα ούτε η ίδια να φανταστώ αυτό που θα ακολουθούσε. Χιλιάδες παραστάσεις με την «Αγγέλα» (Ελλάδα, Κύπρος, Βαλκάνια, Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία), εκατοντάδες χιλιάδες θεατές (δεν θα ήταν υπερβολή ίσως και εκατομμύριο). Απίστευτη συγκίνηση και αστείρευτη πηγή εθνικής υπερηφάνειας και αγνού πατριωτικού αισθήματος για εμένα και όλους αυτούς τους θεατές. Συγκλονιστικές κριτικές, διθύραμβοι από τους δημοσιογράφους, αλλά και τους θεατές. Θυμάμαι, τότε είχα κάνει μια ευχή, να είμαι γερή και να παρουσιάσω αυτήν την παράσταση το 2022, στην επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και να, που αξιώνομαι να γίνει και αυτό, ύστερα από 23 χρόνια από την πρώτη παράσταση, μεταφέροντας ξανά φέτος τον λόγο της Αγγέλας Παπάζογλου, να μεταφέρω πάλι σε όλη την Ελλάδα την ομορφιά των χαμένων πατρίδων, τους πόνους και τα πάθη της προσφυγιάς.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, γιατί όπως έλεγε και η Αγγέλα “Μην ξεχνάς, είναι αμαρτία ναξεχνάς”.
Aπευθυνόμαστε σε εσάς, έναν σημαντικό φορέα, της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, για να προσφέρουμε σε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη παράσταση αυτή έναντι αντιτίμου εισιτηρίου 10 ευρώ έκαστος, αντί της τιμής των 15 και 13 ευρώ αντίστοιχα που κοστίζουν τα εισιτήρια της παράστασης, είτε διαδικτυακά είτε στο ταμείο του Θεάτρου
Δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό έγγραφο, παρά μόνο η αναφορά του συλλόγου Τριτέκνων Η ΤΡΙΑΙΝΑ, για τη κράτηση και τη παραλαβή του εισιτηρίου από το ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης.
Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται προ κράτηση στα τηλ. 2310842509
Η διεύθυνση του Θεάτρου Αμαλία
 

 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...